Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 
Jeugdwerk Jeugdwerk
De verantwoordelijkheid voor het jeugdwerk binnen onze gemeente wordt op dit moment gedeeld door twee actieve vrijwilligers en de predikant. Bij hen kunt u terecht voor verder informatie over de in dit boekje genoemde activiteiten voor kinderen en jongeren.
Voor de kinderen tot en met groep 8 van de basisschool: Dirdry Speksnijder, E: Dirdry
Voor de jongeren vanaf 12 jaar: Jelle Wisselink, E: Jelle
 
Kliederkerk

Kliederkerk
Wat is Kliederkerk? Samen ga je aan de slag met een Bijbelverhaal: speels, creatief, zingend, luisterend, biddend. Kliederkerk is speciaal voor gezinnen met kinderen van 0 tot 12 jaar en wordt gehouden op een zondagmiddag. Na afloop wordt er nog lekker met elkaar gegeten en gedronken. Kliederkerk is voor alle gezinnen die iets met de kerk hebben, er ooit iets mee hadden of er voor het eerst iets mee willen.
Het komende seizoen zal er op de zondagen 19 november en 10 maart Kliederkerk zijn.
Voor meer informatie: ds. Corine van Eck, tel. 581273

 
 
Kidsmiddag

Kidsmiddag
Natuurlijk zal er ook dit seizoen voor de kinderen in de basisschoolleeftijd kidsmiddag gehouden worden.
De kinderen zijn elke eerste donderdagmiddag van de maand, met uitzondering van de vakanties, om 14.15 uur van harte welkom in de Brug. Aan de hand van een Bijbelverhaal gaan ze creatief aan de slag met allerlei materialen, leren ze nieuwe liedjes en doen ze leuke spelletjes. Natuurlijk allemaal passend bij de verschillende leeftijdsgroepen.
De middagen worden begeleid door Simone de Wilde en ds. Corine van Eck.
 
 
Leg de basis met Basics Leg de basis met Basics

Op dinsdagmiddag 31 oktober om 14.15 uur start Basics, een basiscatechese voor kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar. Op de website van de landelijke kerk staat het volgende over deze catechesemethode: Basics behandelt hoofdthema’s uit het christelijk geloof op een manier die kinderen aanspreekt. Kinderen in de bovenbouw van de basisschool zijn erg leergierig, ook als het gaat om geloven en de kerk. Basics sluit aan bij die natuurlijke ontwikkeling. De kinderen maken bijvoorbeeld kennis met het avondmaal, dopen, wat er in de kerk gebeurt en vragen zich af: waar is God eigenlijk? Dit jaar zal er vooral aandacht worden besteed aan de verschillende Bijbelboeken. Basics zal, met uitzondering van de vakantieperiode, om de week plaatsvinden. De kinderen kunnen direct uit school naar het Jeugdhonk komen, waar ze eerst wat drinken met wat lekkers erbij. Daarna starten ze met het programma. Ze zullen ongeveer een uurtje bezig zijn.

 
Belijdeniscatechese Belijdeniscatechese
Belijdeniscatechese - Ook dit jaar bieden we een belijdeniskring aan. Deze kring wil je helpen stil te staan bij wat je nu eigenlijk gelooft én wat niet. Door bewust tijd in te ruimen voor deze vragen en daarover in gesprek te gaan met anderen, zul je merken dat je daarin meer helderheid voor jezelf krijgt. Ook als je misschien het gevoel hebt dat belijdenis doen voor jou veel te hoog gegrepen is, omdat je te weinig van de bijbel afweet, of omdat je best wel twijfelt over je geloof, ben je juist welkom. Aanmelden kan tot 14 oktober bij de dominee of via pgwwinterwerk@gmail.com Bij voldoende deelnemers zal deze kring na de herfstvakantie starten. Voor meer informatie: ds. Corine van Eck, tel. 581273
lees meer »
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.