Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 
Kinderen in de kerk juni

Kinderen in de kerk juni
Zondag 2 juni
Crècheleiding:               Melissa en Monicque S.
Kindernevendienst:        10+: Hilde, 4-9: Dirdry                                     
Alles of niets
De volgelingen van Jezus delen alles wat ze hebben. Een zekere Ananias en zijn vrouw willen ook meedoen. Maar ze houden een deel van hun geld voor zichzelf en liegen daarover tegen de apostelen.

Zondag 9 juni
Crècheleiding:               Monique W.
Kindernevendienst:        8-12: Mary, 4-7: Puck en Maaike
En ik dan?
De apostelen verzamelen steeds meer mensen om zich heen. Ze delen samen en zorgen voor elkaar. Maar na een tijdje ontstaat er ongelijkheid: de één krijgt meer dan de ander. Dat kan zo niet, besluiten de apostelen. Ze vragen zeven mensen om hen te helpen, zodat alles eerlijk verloopt.
 
Zondag 16 juni
Crècheleiding:               Sanne Wisselink
Kindernevendienst:        8-12: Dirdry, 4-7: Claudia
Hoe durf je?
Stefanus vertelt over Jezus en doet bijzondere dingen. Mensen vinden het heel bijzonder, maar er is ook weerstand tegen hem. Uiteindelijk moet Stefanus voor de joodse rechtbank verschijnen, waar hij vertelt wat God voor mensen heeft gedaan.

Zondag 23 juni
Crècheleiding:               Dinique
Kindernevendienst:        8-12: Tamara N., 4-7: Hilde
Dat wil ik ook
De apostelen vertellen in de stad Samaria over de Messias. In Samaria woont ook een zekere Simon, een tovenaar waar iedereen respect voor heeft. Als Simon hoort vertellen over Jezus, wil hij ook gedoopt worden. Als hij ziet dat Johannes en Petrus mensen de handen opleggen zodat ze de Heilige Geest ontvangen, wil Simon dat ook kunnen. Hij wil er zelfs voor betalen! Maar zo werkt het niet; de Geest van God is niet te koop.
 
Zondag 30 juni
Crècheleiding:               Tamara M.
Kindernevendienst:        8-12: Mary, 4-7: Puck en Maaike
Wij gaan verder!
Volgelingen van Jezus verkondigen het goede nieuws ook buiten de directe omgeving van Israël, zoals in de wereldstad Antiochië. Vanuit Jeruzalem komt Barnabas daar naartoe om te helpen bij de verkondiging. In Antiochië worden de gelovigen voor het eerst christenen genoemd.
 
terug
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.