Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 
Jeugdwerk Jeugdwerk
De verantwoordelijkheid voor het jeugdwerk binnen onze gemeente wordt op dit moment gedeeld door twee actieve vrijwilligers en de predikant. Bij hen kunt u terecht voor verder informatie over de in dit boekje genoemde activiteiten voor kinderen en jongeren.
Voor de kinderen tot en met groep 8 van de basisschool:  Melissa de Jonge, melissaeggebeen@hotmail.com.
Voor de jongeren vanaf 12 jaar: Jelle Wisselink, jellewisselink@icloud.com.
 
Kidsmiddag

Kidsmiddag
Natuurlijk zal er ook dit seizoen voor de kinderen in de basisschoolleeftijd kidsmiddag gehouden worden. Vanaf donderdag 6 oktober zijn de kinderen elke eerste donderdag, met uitzondering van de vakanties, om 14.15 uur van harte welkom in de Brug.
Aan de hand van een Bijbelverhaal gaan we creatief aan de slag met allerlei materialen, leren we een nieuwe liedjes en doen we leuke spelletjes. Natuurlijk allemaal passend bij de verschillende leeftijdsgroepen. De middagen worden begeleid door Simone de Wilde en ds. Corine van Eck.
 
 
Leg de basis met Basics Leg de basis met Basics

Op dinsdagmiddag 1 november om 14.15 uur start Basics, een basiscatechese voor kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar. Op de website van de landelijke kerk staat het volgende over deze catechesemethode: Basics behandelt hoofdthema’s uit het christelijk geloof op een manier die kinderen aanspreekt. Kinderen in de bovenbouw van de basisschool zijn erg leergierig, ook als het gaat om geloven en de kerk. Basics sluit aan bij die natuurlijke ontwikkeling. De kinderen maken bijvoorbeeld kennis met het avondmaal, dopen, wat er in de kerk gebeurt en vragen zich af: waar is God eigenlijk? Vorig jaar zijn we gestart met deze aansprekende methode. Basics zal, met uitzondering van de vakantieperiode, om de week plaatsvinden. De kinderen kunnen direct uit school naar het Jeugdhonk komen, waar we eerst wat drinken met wat lekkers erbij. Daarna starten we met het programma. We zullen ongeveer een uurtje bezig zijn

lees meer »
 
Belijdeniscatechese Belijdeniscatechese
Belijdeniscatechese - Ook dit jaar bieden we een belijdeniskring aan. Deze kring wil je helpen stil te staan bij wat je nu eigenlijk gelooft én wat niet. Door bewust tijd in te ruimen voor deze vragen en daarover in gesprek te gaan met anderen, zul je merken dat je daarin meer helderheid voor jezelf krijgt.
lees meer »
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.