Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 
Een bericht van de Roemeniëgroep okt. 2014

Een bericht van de Roemeniëgroep okt. 2014
In de zomervakantie is  er in Vice een kamp gehouden voor weeskinderen en kinderen die in een slechte thuissituatie zitten. Ze kwamen uit de omgeving van Koldau, Vice en Sint Gorge Er hebben 56 kinderen aan dit kamp deelgenomen. Er werden allerlei leuke activiteiten georganiseerd zoals: boogschieten, paardrijden, voetballen en een bezoek aan het zwembad. U begrijpt dat er kosten verbonden zijn aan zo’n kamp. Wij hebben een bijdrage geleverd van €400,-. De kinderen hebben erg van het kamp genoten. Ze vonden het heel fijn om er echt een weekje uit te zijn. Tijdens dit kamp hebben ze heerlijk gegeten van het brood uit de bakkerij.
Dit brengt mij bij het volgende onderwerp. Tijdens de paasmarkt hebben wij geld ingezameld om een soort bakkerijtje op te starten. Ondertussen loopt dit project nu een aantal maanden. De arme mensen  uit de omgeving van Koldau en Vice kunnen  tegen een lage prijs vers brood kopen. De verkoop is een groot succes. De mensen zijn erg blij dat ze op deze manier in hun dagelijks brood kunnen voorzien.
Wij zijn pas gestart met de organisatie van de winteractiviteiten. Zo kunt u eind november weer op ons rekenen voor een heerlijke banket- of speculaasstaaf. Ook gaan we eind december weer prachtige kerststukjes verkopen. En we zijn aan het bekijken of het mogelijk is om weer kerstbomen te verkopen.  Het voelt een beetje vreemd om over kerstbomen en banketstaven te schrijven, terwijl het nog zulk zomers weer is.  Maar een goede voorbereiding vergt tijd. U hoort hierover meer in een volgend stukje.
 
Namens de Roemenië groep,
terug
 
 
 

Inloggen


 
Kerkbalans 2021

Geef vandaag 
voor de kerk van morgen
 
Richtlijnen rondom het coronavirus

Beste gemeenteleden,

In verband met de ontwikkelingen rondom COVID-19 heeft de kerkenraad van de Protestantse gemeente Wolphaartsdijk besloten voorlopig alleen online kerkdiensten (via kerkomroep.nl en kerkdienstgemist.nl) te houden.
Wij wensen iedereen onder de huidige omstandigheden Gods zegen toe.


  meer
 
Kunst in de Nicolauskerk
Wilt u ook exposeren in de kerk, DOWNLOAD hier foto's van de ruimte.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.