Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 
Paasmarkt 2013 Paasmarkt 2013

Met meer dan gewone belangstelling hielden we de berichtgeving over het weer voor 23 maart in de gaten. Voor zaterdag gaven ze een zeer koude oostelijke wind af en kans op sneeuwbuien. Niet direct het weer wat we voor eind maart in gedachten hebben en zeker niet het goede weer voor een paasmarkt. We maakten ons vooraf dan ook enigszins zorgen over het aantal bezoekers aan onze markt. Maar u stelde ons niet teleur! Jong en oud kwamen door de barre weersomstandigheden naar ons toe.
Zoals u van ons gewend bent, was er weer van alles georganiseerd. Er waren allerlei kraampjes met mooie paasstukjes, kleding, kaarten en Roemeense producten. Er waren ook twee kraampjes  waar allerlei handgemaakte houten artikelen werden verkocht. Er werd  gekletst en gesmikkeld in de koffiehoek. Veel mensen namen nog lekkere oliebollen mee naar huis. Ook kon u dit keer  mee doen met ontdek het plekje in Wolphaartsdijk. Dat leek eenvoudig, maar was toch net iets moeilijker dan de meeste mensen dachten. De kinderen maakten prachtige paasstukjes in een houten klomp.
Er liep zelfs een koe bij de Brug. Die had het helaas ook iets te koud en besloot ons niet te trakteren op zijn vlaai. We hebben dus de tegels allemaal omgedraaid en zelf een winnaar getrokken. Pepijn Jansen ging met  een heerlijke vlaai naar huis. Zo proberen we ieder jaar weer oude vertrouwde activiteiten af te wisselen met nieuwe activiteiten.
We willen komend jaar  heel graag een transport met goederen naar Roemeniё brengen en nieuwe matrassen aanschaffen. U  begrijpt daar is heel wat geld voor nodig. We zijn dan ook heel blij dat de paasmarkt ongeveer
€ 2.900 heeft opgeleverd.
Door uw inzet en komst kunnen bewoners van het verpleeghuis straks weer op een mooie schone matras liggen in plaats van de oude vieze matrassen die toch wel heel hard aan vervanging toe zijn.
We willen alle mensen die geholpen hebben of de markt bezocht hebben nogmaals hartelijk danken.
We zijn u heel dankbaar voor uw komst en inzet.

Namens de Roemeniёgroep,
Esther van Aartsen

terug
 
 
 

Inloggen


 
Kunst in de Nicolauskerk
Wilt u ook exposeren in de kerk, DOWNLOAD hier foto's van de ruimte.
 
 
Richtlijnen rondom het coronavirus

Beste gemeenteleden,
van de PKN mogen de kerkdiensten weer van start gaan met maximaal 60 personen.
U hoeft van te voren niet meer te reserveren.

  meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.