Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 
Expositie in de Nicolauskerk Expositie in de Nicolauskerk
Piekfijn verzorgd komen de Oekraïense jonge moeders naar de fotostudio. De kinderen in traditionele Oekraïense kleding. Ze zijn niet arm, ze zijn aan het werk ‘in de tomaten’ of online voor hun Oekraïense werkgever. De kinderen gaan naar school. Op het eerste gezicht lijkt er niet zoveel aan de hand. Maar de google translate gesprekken gaan al snel over bombardementen en hun zorgen over de achterblijvers. Ze zijn hier veilig maar daar is ook alles mee gezegd.

Tineke van der Ven fotografeerde in de zomer van 2022 Oekraïense vluchtelingen, moeders en hun kinderen. Zij vroeg hen hun kinderen te knuffelen voor de foto. Een simpele opdracht die vol overgave werd uitgevoerd.
De lieflijke ‘moeder met kind’ portretten die zij maakte zijn echter niet zomaar lief. Zij zijn ook een subtiele aanklacht tegen de brutale oorlog die Oekraïne kapot maakt. De foto’s laten in eerste instantie liefde zien maar de ogen staan weemoedig of juist trots en strijdvaardig. Op de foto’s zijn de oorlogsbeelden op de achtergrond aanwezig. De foto’s bevatten een persoonlijke geschreven boodschap aan hun dierbaren die in onveiligheid zijn achtergebleven.
https://www.fotolumo.nl/kopie-van-z-w-portretten 


Tineke van der Ven is eigenaar van fotolumo en is fotograaf. Haar studio heeft zij aan huis in Driewegen. Ze doet allerlei fotowerk, maar het liefst maakt ze  portretfoto’s. In opdracht, maar ook als vrij werk.
terug
 
 
 

Inloggen


 
De orgels van Zeeland/Wolphaartsdijk
Opname RTV Scheldemond, interview met René Nijsse.
 
Expositie in de Nicolauskerk
De expositie van Tineke van der Ven wordt geopend op zaterdag 2 september. 
Vervolgens is de expositie opengesteld op 9, 16 september en op 7 oktober. Steeds van 13.00 - 17.00 uur. 

  meer
 
Kunst in de Nicolauskerk
Wilt u ook exposeren in de kerk, DOWNLOAD hier foto's van de ruimte.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.