Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 
Berichten van de Z.W.O.-commissie maart 2018 Berichten van de Z.W.O.-commissie maart 2018
“Onvoorwaardelijke liefde”
Het thema voor de 40dagentijd 2018 is er één waar iedereen iets bij voelt.
Als je gezegend bent (geweest) met fijne ouders of je zelf kinderen hebt, weet je hoe dat voelt en wat het is.
Het ondanks alles heen je geliefd weten of het door alles heen toch houden van je kind. Het is een groot wonder wat raakt aan de liefde van God onze vader doòr zijn Zoon voòr ons.
Toelevend naar Pasen komt  vooralsnog de gebrokenheid op ons af. Van zowel wat in ons  als wat om ons heen is.
Kerk in actie zet mensen in beweging om hier stappen in te nemen. In projecten speciaal voor de 40dagen tijd willen we daar graag aan meedoen.
Ook dit jaar kiezen we als ZWO commissie voor de binnenlandse projecten, juist omdat we ons verder bezig houden met internationale projecten. (zoals nu voor Zeeland voor Pakistan)
Dit jaar zijn de Nederlandse projecten:
  • Armoede bestrijding door SchuldHulpMaatjes
De schuldenproblematiek in Nederland groeit. Armoede ligt op de loer of is al een feit. De inzet van vrijwilligers is nodig en inmiddels ook erkend dor een effectieve lobby van Kerk in Actie bij Tweede Kamerleden.
Samen met andere kerken en christelijke organisaties heeft Kerk in Actie een project opgezet waarin mensen worden opgeleid om mensen in (beginnende) schulden te begeleiden en coachen. Het is een vernieuwend spoor van diakonie die inzet op een structurele aanpak van armoedebestrijding.
  • Het tweede project kennen we al. Een paar jaar geleden hebben we hen ook gesteund in de 40dagen tijd.Het is de Sociale Supermarkt in Almere. Het is een omgebouwde voedselloket waar in plaats van een standaard voedselpakket klanten met een pasje zelf voedsel kunnen uitzoeken en kopen. Ook kleding, speelgoed, meubels en witgoed worden inmiddels aangeboden. Als ook een opvangplek voor daklozen. Al deze activiteiten vonden tot voor kort plaats op 7 verschillende locaties. De kerken hebben alles onlangs ondergebracht in één pand. Maar voor verdere inrichting en het runnen hiervan is nog geld nodig.
 
Mooie projecten die we in de 40dagen tijd op Palmzondag 25 maart  in en na de dienst in de aandacht willen zetten. We vragen uw gift voor de collecte in de dienst en uw medewerking voor de actie na de dienst:
“DE VOORDEELSUPERMARKT IS WEER OPEN!!”
Heeft u een aanbieding gekocht terwijl het product niet in de smaak viel? Een kerstpakket gekregen met artikelen die u niet gebruikt? Een prijs gewonnen bij de bingo wat in de la ligt te verstoffen? Al die producten zijn welkom, ook verse eitjes, zelfgemaakte jam, of gewoon gegeven boodschappen kunnen we gebruiken.
Lever het in bij de ZWO leden of in de kerk en we verkopen deze spullen op 25 maart voor kleine prijzen in onze tijdelijke voordeelsupermarkt!
 
Tenslotte nog over de andere 40 dagentijd acties:
  • Inmiddels staat er bij u natuurlijk ook een spaardoosje in huis. De opbrengst hiervan gaat naar “Mothers Union” in Oeganda. We kennen Oeganda natuurlijk een beetje via Els van Teijlingen maar ook dit project is praktisch en breed. ( Verbeteren van positie van vrouwen die door oorlog, geweld, HIV en armoede getraumatiseerd zijn.Zorg voor stabiele inkomsten en scholing zijn speerpunten)
  • Paasgroetenactie: stuur een paasgroet naar mensenrechten activisten en gedetineerden. Zo’n paasgroet doet goed. De ontvangers realiseren zich dat er aan hen gedacht wordt; dat mensen zich inleven in hun situatie. Pasen is een nieuw begin en het is goed om die boodschap elk jaar opnieuw door te geven! Dit jaar kosten de kaarten €2,- . U hoeft er alleen uw naam op te schrijven. Een Christelijke tekst of symbool mag ook. Als u zelf wel eens een kaart heeft ontvangen in moeilijke tijden weet u van de grote betekenis hiervan!!Op zondag 4 maart voor en na de kerkdienst verkrijgbaar in de hal van de kerk.
Van harte een inspirerende tijd naar het Paasfeest toegewenst!
 
Namens de ZWO-commissie,
Jeanette Binnekamp
 
NB: De verkoop van ( 35 liter!!) soep voor “Zeeland voor Pakistan” heeft €200,- opgebracht! Geweldig bedrag: alle koks en kopers hartelijk dank!
terug
 
 
 

Inloggen


 
Richtlijnen rondom het coronavirus

Vanaf 1 juli 2020 mag het aantal bezoekers in een kerkdienst weer omhoog. Wanneer we 1,5 meter tussen de zitplaatsen in acht nemen, kunnen er in de Nicolauskerk ongeveer 75 mensen per kerkdienst aanwezig zijn. Om het kerkbezoek in goede banen te leiden houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM en de aangegeven protocollen vanuit de PKN. Lees ook bij meer!
Het gebruiksplan kunt u vinden in het menu onder Downloads.

Ook kunt u via www.kerkomroep.nl mee kijken naar deze viering die in onze kerk wordt opgenomen.

Namens het moderamen,
Heleen de Wit, preses.

meer
 
Kunst in de Nicolauskerk
Wilt u ook exposeren in de kerk, DOWNLOAD hier foto's van de ruimte.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.