Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 
Berichten van de Z.W.O.-commissie november 2017 Berichten van de Z.W.O.-commissie november 2017
Als ZWO-commissie zien we terug op een fijne kerkdienst van 8 oktober met Theo van Teijlingen. Wat waren de beelden en woorden indrukwekkend en de liederen prachtig. Het was warm te bemerken dat de aandacht voor Els’ project vanuit de gemeente zo groot is.
Het koffiedrinken na de kerk was gezellig druk en de prachtige en heerlijke taarten en baksels vonden gretig aftrek. De opbrengst van deze actie is € 245,50 euro. Fantastisch, zo’n mooi bedrag wat de barometer flink doet stijgen. We hebben nu zelfs de stille hoop dat ons streefbedrag wordt overschreden! Dat zou prachtig zijn, want Theo heeft toegezegd in het voorjaar nog eens naar onze kerk te willen komen. Hij heeft het contact met u namelijk ook als zeer warm ervaren. Het zou bijzonder zijn als we hem dan een ruimhartige cheque kunnen overhandigen….
We zien al een paar mooie, gevulde schoenendozen onder de preekstoel voor “actie Schoenmaatjes”. Fijn dat u ook dit project een warm hart toedraagt. Eerder was vermeld dat er machtigingsformulieren verkrijgbaar waren om zo een gift of de kosten van verzending van uw doos te kunnen doneren. Met ingang van dit jaar kan dat niet meer met een machtiging.
Giften zijn welkom, evt. kunt u via internet wel rechtstreeks de verzending van uw doos betalen. Informatie hierover staat in de folder die onder de preekstoel vindt of op internet kunt nalezen. (www. Edukans.nl actie Schoenmaatjes).
 
Vanuit de blogs van Els:
Afgelopen week kwam een team van drie tandartsen bij ons op bezoek in Amecet. Ze kwamen ons gratis behandelingen geven en bleven daarvoor 3 dagen. We verzamelden onze kinderen en stafmedewerkers. Ongeveer 70 personen werden behandeld: gaatjes werden gevuld en tanden & kiezen werden getrokken. De mensen waren dankbaar voor een behandeling en de tandartsen waren blij zoveel mensen te hebben kunnen helpen. En nu moeten we blijven poetsen…
Op 9 oktober werd er in Oeganda gevierd dat het land 55 jaar onafhankelijk is. Het was een nationale feestdag en de scholen waren vrij. We hebben het gevierd met een feestmaal van rijst, vlees, tomaten, uien en speciale kruiden, pilau geheten.
6 oktober vertelde Els over 2 premature baby’s Mary en Elizabeth. Twee meisjes van een drieling. De sterkste is bij de moeder gebleven, de 2 zwaksten werden naar Amecet gebracht. Het is zeer intensieve zorg wat deze meisjes nodig hebben. Iedere drie uur worden ze gewogen, getemperatuurd, verschoond en gevoed. Drinken uit de fles is te vermoeiend voor ze zodat ze via een sonde worden bijgevoed. Ze liggen in een zeer warme ruimte. Ze komen al wat aan in gewicht maar we bidden dat ze geen koorts, misselijkheid of diarree zullen krijgen…
 
Namens de ZWO-commissie,
Jeanette Binnekamp
terug
 
 
 

Inloggen


 

Wijn in de bijbel
datum en tijdstip 31-01-2020 om 20:00 uur

meer details

Catechisatie
datum en tijdstip 03-02-2020 om 18:30 uur
meer details

Gebedskring
datum en tijdstip 04-02-2020 om 19:15 uur
meer details

Vergadering nevendienst/crèche
datum en tijdstip 05-02-2020 om 19:30 uur
meer details

 
Gezinsdienst “Zorg Samen”
- M.m.v. Kinderkoor 'De Parels' uit Kapelle
- na de dienst koffie/thee met lekkers.
De dienst op 2 febr. begint om 10:00 uur.
 
 
Escape Room "De Brug"

Info
Aanmelden
 
Kunst in de Nicolauskerk
Wilt u ook exposeren in de kerk, DOWNLOAD hier foto's van de ruimte.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.