Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 
Berichten van de Z.W.O.-groep september 2017

Berichten van de Z.W.O.-groep september 2017
Actie schoenmaatjes van stichting Edukans is in het leven geroepen om kinderen in Nederland bewust te maken van de situatie van hun leeftijdgenoten in ontwikkelingslanden, hen te betrekken bij ontwikkelingssamenwerking èn hen te leren geven en delen. Het is vooral een bewustwordingsactie (meer informatie is te vinden op www.Edukans.nl). Kinderen in Nederland vullen een schoenendoos met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor leeftijdgenootjes in arme landen. ( dit jaar: Ghana, Irak, Sri Lanka, Moldavië en Albanië).
Samen met de basisschool het Samenspel willen we als gemeente dit jaar weer meedoen met deze jaarlijks actie.
Dus als je net je nieuwe winterschoenen hebt gekocht, bewaar dan deze doos en versier hem zo mooi mogelijk òf neem hem mee naar de kerk zodat hij door iemand anders versierd kan worden. Vul hem met vb: schriften/potloden/viltstiften/pennen en tandpasta/tandenborstel/haarborstel/
kam/washand/stuk zeep en autootje/pop/knuffel/spelletje/stuiterbal.
Gewelddadig speelgoed, speelgoed waarin een batterij moet en etenswaren niet in de doos doen.
Plak de streepjescode zichtbaar op het deksel van de doos en plak daarbij de sticker voor wie je deze doos hebt gemaakt. (jongen/meisje en leeftijdscategorie) Formulieren zijn verkrijgbaar in de kerk of op de school.
Vul het machtigingsformulier in waarmee Edukans gemachtigd word om 6 euro van je rekeningnummer te mogen afschrijven. Dit bedrag is nodig voor het opslaan, nakijken en vervoeren van de dozen.
Plak de doos niet dicht. Alle dozen worden gecontroleerd om ieder kind ongeveer evenveel te geven en kinderen kunnen de doos beter open maken als er een elastiek omheen zit.
Mocht je niet een hele doos willen vullen dan kan je ons toch helpen door: schoenendozen te sparen en eventueel te versieren,  spullen die in de doos kunnen in te leveren, geld te geven of een machtigingsformulier voor een doos in te vullen.
Ieder gemeentelid kan dus een steentje bijdragen!
Onze schoenendoosactie loopt tot en met vrijdag 17 november.
 
Na de kerkdienst van 17 september nodigen we u van harte uit om koffie te komen drinken in de Brug.   Het drinken is gratis, vers gebakken lekkers daarbij is tegen een kleine vergoeding te krijgen. (Opbrengst is voor Amecet in Oeganda) Ook kunnen de bestellijsten voor fair trade produkten dan worden ingeleverd.
 
Zondag 8 oktober gaat alle aandacht uit naar Amecet. Theo van Teijlingen (broer van Els) gaat in de kerkdienst voor en zal hier zeker over vertellen en liederen over laten horen! De collecte op 8 oktober is voor Els’ project, alvast van harte bij u aanbevolen!
 
Namens de ZWO Commissie,  
Jeanette Binnekamp
terug
 
 
 

Inloggen


 

Kidsmiddag
datum en tijdstip 28-01-2020 om 15:00 uur

meer details

Gebedskring
datum en tijdstip 28-01-2020 om 19:15 uur
meer details

Wijn in de bijbel
datum en tijdstip 31-01-2020 om 20:00 uur

meer details

Catechisatie
datum en tijdstip 03-02-2020 om 18:30 uur
meer details

 
Escape Room "De Brug"

Info
Aanmelden
 
Kunst in de Nicolauskerk
Wilt u ook exposeren in de kerk, DOWNLOAD hier foto's van de ruimte.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.