Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 
Berichten van de Z.W.O.-groep juli 2017

Berichten van de Z.W.O.-groep juli 2017
Vol enthousiasme en energie is de ZWO-commissie bezig met mooie plannen. Enige tijd geleden maakten enkele leden van onze commissie kennis met het verschijnsel “groene kerk”, opgezet door Kerk in Actie in samenwerking met Tear (groenekerken.nl). Beide organisaties maken werk van de strijd tegen armoede en onrecht. In ontwikkelingslanden, maar ook door kerken te mobiliseren in Nederland. De ZWO-commissie raakte enthousiast over dit mooie initiatief en heeft een plan aan de kerkenraad voorgelegd om onze kerk ook als “groene kerk” aan te melden en vorm te (blijven) geven. U hoort daar binnenkort meer over.
Verder kunnen we melden dat we inmiddels € 835 hebben kunnen overmaken naar het project van Els van Teijlingen in Amecet. Dankzij uw giften op ons rekeningnummer of in de portaalbus en door het kopen van Fair Trade produkten via onze bestellijst is dit bedrag bij elkaar gekomen (streefdoel op 1 januari is € 1750).
Op zondag 8 oktober zal Theo (de broer van Els) in de kerkdienst voorgaan en dan zal natuurlijk het project ruimschoots aan de orde komen!
Verder zijn we begonnen met voorbereiden om dit jaar weer mee te doen met actie Schoenmaatjes van Edukans. Een paar jaar geleden hebben we dit ook als samenwerkingsproject tussen kerk en school opgezet met veel succes. Begin dus maar gerust met het verzamelen van schoenendozen, klein speelgoed, toiletartikelen of schoolspulletjes. Na de zomervakantie hoort u meer over het hoe en wat.
Daarnaast kunt u altijd postzegels, ansichtkaarten, mobieltjes, cartridges, oud geld en balpennen met reclame-opdruk inleveren in de mand in de hal van de kerk. Cor brengt dit regelmatig naar een inzamelpunt van Kerk in Actie in Goes. Onlangs kreeg hij bericht dat in 2016 hier landelijk  € 41.289  mee is opgehaald!
Na al deze mooie berichten wil ik toch nog besluiten met een weergave van Els’ laatste blog op 14 juni geplaatst (vrij vertaald en ingekort). Heel erg indrukwekkend en verdrietig maar tegelijkertijd zo hoopgevend dat er mensen zijn als Els die voor zeer kwetsbaren opkomt en vecht met zoveel liefde…
 
Benjamin kwam in Amecet op 18 sept 2016. Geboren aan de rand van de weg, op land van vreemden. De moeder die geestelijk ziek was liep weg en van haar werd nooit meer iets vernomen. Benjamin werd via de politie bij ons geplaatst. Vanaf 1 maand kreeg hij stuipen en die bleven komen tot gisteren… We zijn naar verschillende dokters geweest en na vele onderzoeken vertelde een dokter dat ze er niets aan konden doen. Hij had hersenschade. Gisteren haalde God hem THUIS. We voelen ons erg verdrietig, we hielden van dit kleine jongetje, maar we waren ook gelukkig voor hem. Hij had zoveel geleden! Benjamin heeft nooit gelachen in de 9 maanden van zijn leven, dat raakte mij diep. Hij heeft nooit enige vreugde ervaren, dat maakt me aan het huilen.  We hadden problemen rond zijn begrafenis. Normaal gesproken brengen we de kinderen terug naar hun eigen familie die dan zorgdragen voor de begrafenis. Maar nu was er geen familie; wij waren zijn enige familieleden! We kregen geen toestemming om hem in eigen land te begraven maar zouden hem in een stuk land waar vreemdelingen worden begraven moeten achterlaten. Dat konden we niet over ons hart verkrijgen en na het organiseren van hulptroepen kwamen er 2 mensen binnen de familie van Benjamin. Op hun land was hij geboren. Zij vroegen of Benjamin in hun land mocht worden begraven zodat hij niet alleen zou zijn. Gelukkig vonden de autoriteiten dit goed. Onder de mangoboom hield de dominee vandaag met buren en bekenden een kleine dienst. Terwijl we daar zaten en zongen kwam er een witte duif rond de plek gevlogen. Ik voelde de Vrede en de Aanwezigheid van God. Het was goed. Mensen rouwden over deze kleine jongen wiens leven te kort was geweest. Rust in vrede Benjamin en je lach zal worden gehoord in de Hemel!!.....
 
Namens de ZWO-commissie,
Jeanette Binnekamp
terug
 
 
 

Inloggen


 

Kidsmiddag
datum en tijdstip 28-01-2020 om 15:00 uur

meer details

Gebedskring
datum en tijdstip 28-01-2020 om 19:15 uur
meer details

Wijn in de bijbel
datum en tijdstip 31-01-2020 om 20:00 uur

meer details

Catechisatie
datum en tijdstip 03-02-2020 om 18:30 uur
meer details

 
Escape Room "De Brug"

Info
Aanmelden
 
Kunst in de Nicolauskerk
Wilt u ook exposeren in de kerk, DOWNLOAD hier foto's van de ruimte.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.