Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 
Een bericht van de Roemeniëgroep november 2016 Een bericht van de Roemeniëgroep november 2016
Helaas is het verslag van de Roemenië reis nu pas in het kerkblad te lezen. Ik was een paar dagen te laat met het inleveren van het stukje voor het kerkblad. Hieronder kunt u daarom alsnog een kort verslag lezen.
 
Op vrijdag 26 augustus vertrokken Bram en Sjaak midden in de nacht met een bestelbus vol goederen richting Roemenië
Op zaterdagmiddag kwamen ze na een lange voorspoedige reis in Vice aan. Hans is met het vliegtuig naar Roemenië gevlogen en kwam daar zondagavond aan. Zondagochtend hebben Bram en Sjaak een kerkdienst bezocht. Zondagavond hadden ze een gesprek met ds. Attila. Hij gaf aan dat de mensen erg blij zijn met de kerstpakketten en het medicijnfonds. Het uitdelen van de kerstpakketten is echt een uniek project in de omgeving. De mensen kijken er altijd erg naar uit.
Maandag hebben ze een bezoek aan Chesau gebracht om de meegebrachte spullen af te leveren. Josef was heel blij met het incontinentiemateriaal en het waspoeder. Ze kunnen met het waspoeder dat ze hebben gekregen wel 7 á 8 maanden vooruit!
Er wonen op dit moment 94 bejaarden en gehandicapten in het tehuis.
Ze zijn  druk bezig met het verbouwen van een bovenverdieping die gebruikt gaat worden voor extra pensionkamers. Ze willen ook een kamer maken voor gasten/familie, zodat zij een nachtje kunnen overblijven als ze familie bezoeken. Het is de bedoeling dat dit aan het eind van het jaar in gebruik wordt genomen.
Op woensdag hebben Sjaak, Bram en Hans een bezoek aan Janos en zijn vrouw Marieke gebracht. Ze hebben eerst een bezoek aan het Bastiahuis gebracht.  Aan de buitenkant ziet het weeshuis er goed uit. Van binnen is de keuken en het sanitair opgeknapt. Er wonen op dit moment 33 kinderen. Maar Hans telde maar 18 bedden. Er slapen dus veel kinderen met zijn tweeën in één bed. Vaak met een broertje of zusje, maar ook wel met andere kinderen.
Terug van het bezoek aan het Bastiahuis hebben ze samen met Janos en Marieke gegeten. Ze kregen  inzage  in de boekhouding van het medicijnfonds. Er wordt keurig bijgehouden aan wie en voor hoeveel aan medicijnen is vergoed.
Bram, Sjaak en Hans kijken met een goed gevoel op deze reis terug.
 
Acties
Allereerst gaan we weer zoals u van ons gewend bent proberen om amandel- en speculaasstaven te  verkopen aan de inwoners van Wolphaartsdijk. We gaan op vrijdag 25 en zaterdag 26 november de bestellingen opnemen en op  vrijdag 2 en zaterdag 3 december worden de staven rondgebracht. In het bovenstaande stukje hebt u kunnen lezen hoe blij we de mensen ieder jaar weer maken met een kerstpakket. U begrijpt dat wij weer vol enthousiasme een succes proberen te maken van deze actie. We hopen dat u weer  net zo enthousiast met ons mee doet.
Ook de verkoop van kerstbomen wordt dit jaar weer georganiseerd maar daar leest u meer over in het volgende kerkblad.
 
Namens de Roemenië groep,
Esther van Aartsen
terug
 
 
 

Inloggen


 
Aanscherping corona-richtlijnen
Naar aanleiding van de oplopende besmettingscijfers heeft de Rijksoverheid nieuwe maatregelen afgekondigd. Op grond hiervan zijn ook de richtlijnen van de Protestantse Kerk in Nederland aangepast. Onze gemeente geeft hieraan zijn eigen invulling:
- Vóór het betreden van het kerkgebouw de handen ontsmetten
- Registratie bij binnenkomst
- In het kerkgebouw 1,5 meter afstand houden en bij verplaatsing mondkapje gebruiken
- De plaatsen worden toegewezen
- Zingen is toegestaan
Bij het verlaten van het gebouw is de Diaconiecollecte in de kerkzaal en de collecte voor de Kerk in het portaal
Na afloop van de dienst is er geen koffiedrinken in de Brug
Richtlijnen kunnen aangepast worden als de corona-situatie hier aanleiding toe geeft.

Johan Smallegange

 

 
Kunst in de Nicolauskerk
Wilt u ook exposeren in de kerk, DOWNLOAD hier foto's van de ruimte.
 
 
Expositie in de Nicolauskerk
Vanaf zondag 26 september is er tot eind november een expositie te bezichtigen van de, inmiddels onder ons bekende, kunstenares Jopie Minnaard-Verheijke. De expositie bestaat uit een dertigtal aquarellen die zij maakte bij de Zeeuwse vertaling van het boek Openbaringen. Jopie beschrijft zelf hoe één en ander tot stand is gekomen. [DOWNLOAD hier]
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.