Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 
Een bericht van de Roemeniëgroep mrt.2016 Een bericht van de Roemeniëgroep mrt.2016
Vanwege de herinrichtingsverbouwing van de kerk hebben wij tot dit jaar niet de beschikking over de Brug, daarom gaat de jaarlijkse paasmarkt niet door. Binnenkort komen we nog wel bij elkaar om te zien of we een alternatief kunnen bedenken om toch geld in te zamelen voor onze lopende hulpprojecten in Roemenië. De noodzaak hiervoor is en blijft  nog steeds aanwezig zoals we hieronder zullen vertellen.
Eind 2015 heeft in Boekarest een hevige brand gewoed in een discotheek, waarbij vele slachtoffers gevallen zijn vanwege het ontbreken van goede nooduitgangen. Zoals zo vaak worden er na een dergelijk ongeval allerlei brandveiligheidsvoorschriften door de overheid extra aangescherpt. Zo ook bij het door Wolphaartsdijk ondersteunde kinderinternaat (Bastia house) in Vice. Er dient een extra nooduitgang met bijbehorende noodverlichting te worden aangelegd. Het toeval wil, dat wij als Roemeniëgroep recentelijk noodverlichting hebben gekregen van voetbalclub Robur. De kosten voor het realiseren van de nooduitgang en de aanleg van de verlichting bedraagt ruim
€ 2500 en de inzet van een heleboel vrijwilligers uit Vice. Wij zijn blij, dat we het kinderinternaat met de nog ontbrekende € 1000 en de noodverlichting behulpzaam kunnen zijn. De aangepaste veiligheidsvoorschriften dienen voor 1 juli gereed te zijn, anders wordt het kinderinternaat gesloten. Dat zou zonde  zijn voor de kinderen, maar daarnaast ook voor de kleine regioschool waarvan het voortbestaan mede afhankelijk is van de schoolgaande kinderen uit het Bastia house.
Uiteraard blijven wij ook dit jaar het medicijnfonds ondersteunen in Vice en zijn we van plan om weer een klein transport met hulpgoederen, incontinentie materiaal, waspoeder etc. naar Vice en Chessau te brengen.
 
Namens de Roemenië groep,
Hans Meijaard en Esther van Aartsen
terug
 
 
 

Inloggen


 
Aanscherping corona-richtlijnen
Naar aanleiding van de oplopende besmettingscijfers heeft de Rijksoverheid nieuwe maatregelen afgekondigd. Op grond hiervan zijn ook de richtlijnen van de Protestantse Kerk in Nederland aangepast. Onze gemeente geeft hieraan zijn eigen invulling:
- Vóór het betreden van het kerkgebouw de handen ontsmetten
- Registratie bij binnenkomst
- In het kerkgebouw 1,5 meter afstand houden en bij verplaatsing mondkapje gebruiken
- De plaatsen worden toegewezen
- Zingen is toegestaan
Bij het verlaten van het gebouw is de Diaconiecollecte in de kerkzaal en de collecte voor de Kerk in het portaal
Na afloop van de dienst is er geen koffiedrinken in de Brug
Richtlijnen kunnen aangepast worden als de corona-situatie hier aanleiding toe geeft.

Johan Smallegange

 

 
Kunst in de Nicolauskerk
Wilt u ook exposeren in de kerk, DOWNLOAD hier foto's van de ruimte.
 
 
Expositie in de Nicolauskerk
Vanaf zondag 26 september is er tot eind november een expositie te bezichtigen van de, inmiddels onder ons bekende, kunstenares Jopie Minnaard-Verheijke. De expositie bestaat uit een dertigtal aquarellen die zij maakte bij de Zeeuwse vertaling van het boek Openbaringen. Jopie beschrijft zelf hoe één en ander tot stand is gekomen. [DOWNLOAD hier]
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.