Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 
Een bericht van de Roemeniëgroep mrt.2016 Een bericht van de Roemeniëgroep mrt.2016
Vanwege de herinrichtingsverbouwing van de kerk hebben wij tot dit jaar niet de beschikking over de Brug, daarom gaat de jaarlijkse paasmarkt niet door. Binnenkort komen we nog wel bij elkaar om te zien of we een alternatief kunnen bedenken om toch geld in te zamelen voor onze lopende hulpprojecten in Roemenië. De noodzaak hiervoor is en blijft  nog steeds aanwezig zoals we hieronder zullen vertellen.
Eind 2015 heeft in Boekarest een hevige brand gewoed in een discotheek, waarbij vele slachtoffers gevallen zijn vanwege het ontbreken van goede nooduitgangen. Zoals zo vaak worden er na een dergelijk ongeval allerlei brandveiligheidsvoorschriften door de overheid extra aangescherpt. Zo ook bij het door Wolphaartsdijk ondersteunde kinderinternaat (Bastia house) in Vice. Er dient een extra nooduitgang met bijbehorende noodverlichting te worden aangelegd. Het toeval wil, dat wij als Roemeniëgroep recentelijk noodverlichting hebben gekregen van voetbalclub Robur. De kosten voor het realiseren van de nooduitgang en de aanleg van de verlichting bedraagt ruim
€ 2500 en de inzet van een heleboel vrijwilligers uit Vice. Wij zijn blij, dat we het kinderinternaat met de nog ontbrekende € 1000 en de noodverlichting behulpzaam kunnen zijn. De aangepaste veiligheidsvoorschriften dienen voor 1 juli gereed te zijn, anders wordt het kinderinternaat gesloten. Dat zou zonde  zijn voor de kinderen, maar daarnaast ook voor de kleine regioschool waarvan het voortbestaan mede afhankelijk is van de schoolgaande kinderen uit het Bastia house.
Uiteraard blijven wij ook dit jaar het medicijnfonds ondersteunen in Vice en zijn we van plan om weer een klein transport met hulpgoederen, incontinentie materiaal, waspoeder etc. naar Vice en Chessau te brengen.
 
Namens de Roemenië groep,
Hans Meijaard en Esther van Aartsen
terug
 
 
 

Inloggen


 
Kunst in de Nicolauskerk
Wilt u ook exposeren in de kerk, DOWNLOAD hier foto's van de ruimte.
 
 
Richtlijnen rondom het coronavirus

Beste gemeenteleden,
van de PKN mogen de kerkdiensten weer van start gaan met maximaal 60 personen.
U hoeft van te voren niet meer te reserveren.

  meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.