Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 

dinsdag 8 maart 2022

Basiscatechese voor kinderen van 9 t/m 12 jaar

Locatie: 
 de Brug
Tijdstip: 
 14:15 uur

Op dinsdagmiddag 8 maart start Basics, een basiscatechese voor kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar. Op de website van de landelijke kerk staat het volgende over deze catechesemethode: Basics behandelt hoofdthema’s uit het christelijk geloof op een manier die kinderen aanspreekt. Kinderen in de bovenbouw van de basisschool zijn erg leergierig, ook als het gaat om geloven en de kerk. Basics sluit aan bij die natuurlijke ontwikkeling. De kinderen maken bijvoorbeeld kennis met het avondmaal, dopen, wat er in de kerk gebeurt en vragen zich af: waar is God eigenlijk?
Een paar jaar geleden heb ik ook gewerkt met deze methode die zowel mij als de kinderen aansprak. Een aantal kinderen hebben zich inmiddels opgegeven, fijn!
Basics zal, met uitzondering van de vakantieperiode, om de week plaatsvinden. De kinderen kunnen direct uit school naar de Brug komen, waar we eerst wat drinken met wat lekkers erbij. Daarna starten we met het programma. We zullen ongeveer een uurtje bezig zijn. Ik kijk er naar uit.
ds. C.A. van Eck

terug
 


 
 

Inloggen


 
Kunst in de Nicolauskerk
Wilt u ook exposeren in de kerk, DOWNLOAD hier foto's van de ruimte.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.