Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 

za 19 oktober 2019

Kunst in de kerk

Tijdstip: 
 11:00 uur  - 15:00 uur

Thijs Remijn werd 82 jaar geleden geboren in ’s-Heer Hendrikskinderen en woont tegenwoordig in het Zuid-Hollandse Vlaardingen. Hij begon pas op latere leeftijd met schilderen. Zo’n 14 jaar geleden pas begon hij, na wat aanwijzingen van een bevriende kunstschilder, met het schilderen van boten en schepen en havengezichten. Dit ging hem zo goed af, dat hulp van buitenaf al snel niet meer nodig was. Hij ontpopte zich tot een ware fijnschilder. Dit heeft hij laten zien in een serie “boerderijen” met exact weergegeven steentjes. Dit fijne werk kwam nog meer tot zijn recht in een latere serie, tot in de kleinste details afgewerkt, namelijk “de kerkdeuren”.  Hij heeft in een korte tijd heel veel Zeeuwse kerken bezocht en de deuren geschilderd en dit is inmiddels een prachtige serie geworden, waarvan er nu veel in onze kerk hangen. U zult vast sommige deuren herkennen. U zult zich verwonderen door deze fijnschilderkunst en het is vooral bewonderingswaardig, dat iemand zich in zo’n korte tijd tot een verdienstelijke fijnschilder heeft ontwikkeld.
Op zaterdag 19 oktober is de kerk van 11.00 uur tot 15.00 uur open om de schilderijen rustig van dichtbij te kunnen bekijken. De kunstenaar zal die dag aanwezig zijn om al uw vragen te beantwoorden en mooie verhalen te vertellen rondom zijn werk.
Van harte bij iedereen aanbevolen.

Namens de kunstcommissie,
ds. C.A. van Eck

terug
 


 
 

Inloggen


 
Richtlijnen rondom het coronavirus

Vanaf 1 juli 2020 mag het aantal bezoekers in een kerkdienst weer omhoog. Wanneer we 1,5 meter tussen de zitplaatsen in acht nemen, kunnen er in de Nicolauskerk ongeveer 75 mensen per kerkdienst aanwezig zijn. Om het kerkbezoek in goede banen te leiden houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM en de aangegeven protocollen vanuit de PKN. Lees ook bij meer!
Het gebruiksplan kunt u vinden in het menu onder Downloads.

Ook kunt u via www.kerkomroep.nl mee kijken naar deze viering die in onze kerk wordt opgenomen.

Namens het moderamen,
Heleen de Wit, preses.

meer
 
Kunst in de Nicolauskerk
Wilt u ook exposeren in de kerk, DOWNLOAD hier foto's van de ruimte.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.