Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 
Berichten van de Z.W.O.-commissie juni 2024 Berichten van de Z.W.O.-commissie juni 2024
DOWNLOAD de brief hier.
 
Berichten van de Z.W.O.-commissie mei 2024 Berichten van de Z.W.O.-commissie mei 2024
DOWNLOAD de brief hier.
 
Berichten van de Z.W.O.-commissie april 2024 Berichten van de Z.W.O.-commissie april 2024
DOWNLOAD de brief hier.
 
Berichten van de Z.W.O.-commissie maart 2024 Berichten van de Z.W.O.-commissie maart 2024
DOWNLOAD de brief hier.
 
Berichten van de Z.W.O.-commissie februari 2024 Berichten van de Z.W.O.-commissie februari 2024
DOWNLOAD de brief hier.
 
Berichten van de Z.W.O.-commissie december 2023 Berichten van de Z.W.O.-commissie december 2023
DOWNLOAD de brief hier.
 
Berichten van de Z.W.O.-commissie november 2023 Berichten van de Z.W.O.-commissie november 2023
DOWNLOAD de brief hier.
 
Berichten van de Z.W.O.-commissie sept. / okt. 2023 Berichten van de Z.W.O.-commissie sept. / okt. 2023
DOWNLOAD de brief hier.
 
Berichten van de Z.W.O.-commissie juni

Berichten van de Z.W.O.-commissie juni
Bloeiend afscheid Delta voor Indonesië!
Van alle kanten ontvingen we  prachtige foto’s van jullie. De tulpen van de actie bloeiden schitterend…
Een paar plaatjes delen we graag om iedereen mee te laten genieten. En daarmee is dit ook een beetje een afscheid, want de laatste actie voor Indonesië is in zicht!
lees meer »
 
Berichten van de Z.W.O.-commissie april 2023 Berichten van de Z.W.O.-commissie april 2023
Download de brief hier.
 
Berichten van de Z.W.O.-commissie maart 2023 Berichten van de Z.W.O.-commissie maart 2023
Download de brief hier.
 
Berichten van de Z.W.O.-commissie februari 2023 Berichten van de Z.W.O.-commissie februari 2023
Delta voor Indonesië
Op maandag 21 november werd het Indonesische eiland Java getroffen door een aardbeving, waarbij meer dan 260 doden en meer dan duizend gewonden vielen. De kerk op Java is direct gestart met hulpverlening, Kerk in Actie ondersteunt hen daarbij.

Ons project Trukajaya, waarbij boeren worden ondersteund in het bewerken van de grond èn het in de markt zetten van hun landbouwproducten, is voornamelijk actief op Java.
Het is niet duidelijk of de boeren in dit project  ook schade van de aardbeving hebben ondervonden.
We hopen dat Kerk in Actie vanuit hun contacten daar veel steun kan bieden.

Vorig jaar hebben we positief afgesloten met een zeer succesvolle actie vogelvoertaarten ed. Dit heeft  513 euro opgebracht. Daarbij wordt er ook vanuit de kerstbomenverkoop nog 860 euro naar de projecten overgemaakt.
Geweldig dat velen zo vrijgevig hebben bijgedragen aan deze actie!
 
lees meer »
 
Berichten van de Z.W.O.-commissie oktober 2022 Berichten van de Z.W.O.-commissie oktober 2022
Download de brief hier.
 
Berichten van de Z.W.O.-commissie juni 2022 Berichten van de Z.W.O.-commissie juni 2022
Download de brief hier.
 
Berichten van de Z.W.O.-commissie april 2022 Berichten van de Z.W.O.-commissie april 2022
Delta voor Indonesië zet de tuin in bloei!
“ Met de bloembollen zetten we niet alleen onze classis in bloei maar dragen we ook bij aan het leven van kwetsbaren in Indonesië” aldus ds. Arie van der Maas, classespredikant.

Met 42 andere gemeenten uit de Delta gaan wij ook meedoen aan de tulpenbollenactie voor Delta voor Indonesië. In dit kerkblad is het bestelformulier toegevoegd.
Download het formulier en lever het formulier (met de betaling) op het aangegeven adres in vóór 15 mei. In de eerste 2 weken van september zullen wij de tulpenbollen ontvangen en communiceren we via de telefoon over bezorgen/afhalen van de bollen. We hopen natuurlijk op vrolijk gekleurde dorpen door deze bollen In het voorjaar van 2023!!

Als ZWO-commissie hebben we 65 kaarten geschreven en verzonden voor gedetineerden zodat zij met Pasen een teken van warmte en licht mogen ontvangen. We hopen dat volgend jaar de kaarten weer door alle gemeenteleden kunnen worden geschreven!

Namens onze commissie wensen wij u kracht, inspiratie en blijdschap toe van onze opgestane Heer!
Jeanette Binnekamp

 
 
Berichten van de Z.W.O.-commissie maart 2022 Berichten van de Z.W.O.-commissie maart 2022
Download de brief hier.
 
Berichten van de Z.W.O.-commissie febr. 2022 Berichten van de Z.W.O.-commissie febr. 2022
Delta voor Indonesië
Vanuit de projecten van Delta voor Indonesië hoop ik u in een volgend bericht meer te kunnen vertellen. Ook daar ondervindt men veel moeilijkheden t.g.v. (beperkingen) door het coronavirus.

Vanuit de commissie
Als commissie zijn we in 2021 maar 1x fysiek bij elkaar gekomen, het  was een fijn moment om met elkaar te delen hoe we deze periode zelf doormaakten. Waardevol om elkaars verhaal aan te horen en daar eens de tijd voor te nemen! We hebben een fijne commissie met elkaar en daarom vinden we het jammer dat Sjanet heeft aangegeven dit jaar haar taak in de commissie te willen overdragen aan iemand anders. Ze heeft al jarenlang in de commissie meegedraaid en van ons allen de meeste ervaring. We zullen dat missen! Links en rechts hebben we al wat mensen benaderd met de vraag om onze commissie te komen versterken.

Heeft u een warm hart voor zending, werelddiakonaat en ontwikkelingssamenwerking en lijkt het u leuk mee te doen om o.a. creatieve acties te organiseren dan horen we graag van u.
Voor het komende jaar zijn er allerlei plannen gemaakt, u leest er in de brief bij dit kerkblad meer over. We hopen iedereen weer te kunnen ontmoeten bij deze acties!

Tenslotte zijn we dankbaar voor uw giften bij de kerstbomenverkoop waarvan de helft van de opbrengst naar onze projecten gaat!

Namens de ZWO-commissie,
Jeanette Binnekamp
 
Berichten van de Z.W.O.-commissie november 2021 Berichten van de Z.W.O.-commissie november 2021
Download de brief hier.
 
Berichten van de Z.W.O.-commissie juni 2021 Berichten van de Z.W.O.-commissie juni 2021
Delta voor Indonesië
Ondanks de slechte weersvoorspelling waagden 13 gemeenteleden zich aan een wandeling door onze dorpen op tweede Pinksterdag. Gewapend met handschoenen, vuilniszak, wandelroute en sommigen ook nog met een afvalgrijper, ging men op pad tussen de buien door. Heerlijk fris met een gevulde zak afval kwamen ze terug! Daarna koos men verschillende plantenstekjes uit, waarbij ervaringen en tips werden uitgewisseld. In het zonnetje werd er buiten gezellig bijgepraat! Wat hebben we elkaar gemist! Heel fijn om elkaar zo weer te ontmoeten…
Anderen kwamen langs voor de planten en bleven ook gezellig even plakken.
Al met al een hele gezellige middag  met een prachtige opbrengst van € 212,40 voor onze Indonesische doelen.  Daarnaast heeft de opschoonactie 2 grote vuilniszakken vol afval opgeleverd wat we netjes hebben afgevoerd.
Mocht u geen gelegenheid hebben gehad om langs te komen, dan wijs ik u graag op de mogelijkheid om bij familie Binnekamp naast het huis op de kist te komen kijken naar de plantjes die over zijn. Kies gerust iets leuks uit en doe uw gift in de brievenbus.
Er is keuze in vaste tuinplanten, groenten, kruiden, zonnebloemen maar ook plantjes voor binnen. (op=op).
Alle deelnemers aan deze actie: hartelijk dank voor support, planten en giften!
Namens de ZWO-commissie,
Jeanette Binnekamp
 
Berichten van de Z.W.O.-commissie april 2021 Berichten van de Z.W.O.-commissie april 2021
Terugblik acties Delta voor Indonesië.
Op 1 januari 2020 zijn we gestart met Delta voor Indonesië. We hebben door het houden van verschillende acties (vogelvoerverkoop, aardappel- en nasi-actie) én uw spontane giften onlangs naar alle drie de projecten € 650,- kunnen overmaken. We zijn enorm blij dat u deze mooie doelen blijft steunen! Het motiveert ons ook om weer leuke acties te bedenken om iedereen betrokken te blijven houden op de doelen en elkaar.

In de hele Delta is er in 2020 een recordbedrag bedrag opgehaald, zelfs boven het toegezegde bedrag, en dat ondanks alle corona beperkingen! (totaal € 101.491,77) Enorm stimulerend om met allerlei verschillende protestantse gemeenten samen te werken en ideeën te delen.

Nu leven we in de 40dagentijd en hebben we 30 (!)  paasgroetkaarten vanuit de gemeente kunnen versturen. Bemoedigingen die ons bepalen bij het werk van de barmhartigheid: “bezoek de gevangenen”. We mogen verwachten dat deze kaarten licht en uitzicht mogen geven aan diegenen die deze mogen ontvangen!

Graag herinneren we u nog aan het  “virtuele spaardoosje” die we dit jaar in de 40-dagentijd onder de aandacht willen brengen. U kunt de gift na Paaszondag overmaken op onze rekening NL02 RABO 0373 7108 52 of in een envelop bij ons in de brievenbus doen.

Iedereen die in gebed en gaven meeleeft: hartelijk bedankt! De kracht van de opstanding van onze Heer voor u allen toegewenst..

Namens de ZWO-commissie,
Jeanette Binnekamp
 
 
Berichten van de Z.W.O.-commissie februari 2021 Berichten van de Z.W.O.-commissie februari 2021
Download de brief hier.
 
Berichten van de Z.W.O.-commissie januari 2021 Berichten van de Z.W.O.-commissie januari 2021
Download de brief hier.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.