Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 
Kinderen in de kerk november Kinderen in de kerk november
Zondag 6 november
Crècheleiding                 :  Claudia & Dinique
Kindernevendienst         :  Jelle
U kunt bij mij betalen
De profeet Elisa heeft Naäman genezen, een bevelhebber van het Aramese leger. Naäman wilde de profeet als dank geschenken geven, maar dat hoefde niet.
De knecht van Elisa, denkt daar anders over. Hij gaat achter Naäman aan en krijgt een vorstelijke beloning. Elisa spreekt zijn knecht daarop aan, waarna Gechazi zelf de ziekte krijgt waar Naäman net van genezen is.

Zondag 13 november
Crècheleiding                 :  Simone & Dirdry
Kindernevendienst         :  Melissa
Heb je het over mij?
Gechazi, de knecht van de profeet Elisa, vertelt aan de koning hoe bijzonder Elisa is. ‘Hij heeft zelfs een keer een kind tot leven gewekt,’ vertelt Gechazi. Precies op dat moment komt de moeder van dat kind binnen. Ze heeft de hulp van de koning nodig om haar huis terug te krijgen. Door het verhaal van Gechazi krijgt de vrouw alle hulp die ze nodig heeft.

Zondag 20 november
Crècheleiding                 :  Tamara M. & Femke
Kindernevendienst         :  Mary
Opvolger gezocht
De profeet Elisa is ziek en gaat sterven. Nog één keer profeteert hij voor de koning. De koning moet een pijl afschieten in de richting van Aram, als teken van een overwinning die hij zal behalen. Maar als de koning daarna slechts drie keer op de grond slaat met de pijlen, vertelt Elisa dat het geen grote overwinning zal zijn. Als Elisa begraven is, wordt een andere dode bij hem in het graf gelegd. Dat lichaam komt tot leven nadat het met de profeet in aanraking is geweest.

Zondag 27 november
Crècheleiding                 : Monique W. & Monicque S.
Kindernevendienst         : Hilde
Kom erbij!
In de adventstijd lezen we over de ‘voormoeders’ van Jezus. Vandaag gaat het over Batseba, de vrouw van Uria. Koning David zorgde ervoor dat Uria omkwam in de strijd, zodat hij zelf met Batseba kon trouwen. Uiteindelijk werd zij de moeder van koning Salomo.
 
terug
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.