Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 

maandag 23 maart 2020

Teksten rondom Bonhoeffer 75

Locatie: 
 De Brug
Tijdstip: 
 19:30 uur

75 jaar bevrijding - Bonhoeffer 75
In 2019 en 2020 wordt er in ons land volop stilgestaan bij de viering van 75 jaar bevrijding. Deze bevrijding kon niet gerealiseerd worden zonder mensen die zich zoals Jezus verzetten tegen onrecht. De inspirerende Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer is er daar één van geweest. Op 9 april 1945, enkele dagen voor het einde van de Tweede Wereldoorlog wordt hij vanwege zijn betrokkenheid bij de aanslag op Hitler op persoonlijk bevel van de Führer opgehangen. In zijn laatste jaren schreef hij in de gevangenis brieven, gedichten en gebeden die niet alleen toen, maar ook vandaag nog velen aanspreken en bemoedigen. Rondom deze teksten is er materiaal samengesteld voor de kerken waarvan ook wij gebruik zullen maken.
In de maanden november en december van 2020 zal er een expositie in onze kerk te zien zijn van schilderijen van Jeltje Hoogenkamp. Deze werken zijn geïnspireerd op teksten van Bonhoeffer.
In de 40dagentijd zal er middels een kalender en een wekelijkse bijeenkomst aandacht zijn voor het leven en werk van Bonhoeffer zelf. Soms is deze bijeenkomst gecombineerd met een bestaande kringavond.

23 maart: een uur rondom teksten van Bonhoeffer
30 maart: een muzikaal uur rondom Bonhoeffer

Alle avonden zijn van harte bij iedereen aanbevolen!
ds. C.A. van Eck
 

terug
 


 
 

Inloggen


 
40dagentijdkalender
“Ik ben er voor jou”- Te groot voor het geluk alleen
Hoe kom ik in het bezit van deze kalender? Door een mailtje te sturen naar pgwwinterwerk@gmail.com en daarmee aan te geven graag een digitale kalender te verkrijgen. Van harte bij ieder aanbevolen.
ds. C.A. van Eck

 
 
Richtlijnen rondom het coronavirus

Beste gemeenteleden,
De kerkenraad heeft besloten dat op 8 maart de kerkdiensten weer van start gaan met maximaal 30 personen.
Reserveren moet bij de scriba Johan Smallegange (email: scriba@pgwolphaartsdijk.net)
De kindernevendienst en crèche starten nog niet in de Brug.
meer
 
Kunst in de Nicolauskerk
Wilt u ook exposeren in de kerk, DOWNLOAD hier foto's van de ruimte.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.