Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 

ma 23 maart 2020

Teksten rondom Bonhoeffer 75

Locatie: 
 De Brug
Tijdstip: 
 19:30 uur

75 jaar bevrijding - Bonhoeffer 75
In 2019 en 2020 wordt er in ons land volop stilgestaan bij de viering van 75 jaar bevrijding. Deze bevrijding kon niet gerealiseerd worden zonder mensen die zich zoals Jezus verzetten tegen onrecht. De inspirerende Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer is er daar één van geweest. Op 9 april 1945, enkele dagen voor het einde van de Tweede Wereldoorlog wordt hij vanwege zijn betrokkenheid bij de aanslag op Hitler op persoonlijk bevel van de Führer opgehangen. In zijn laatste jaren schreef hij in de gevangenis brieven, gedichten en gebeden die niet alleen toen, maar ook vandaag nog velen aanspreken en bemoedigen. Rondom deze teksten is er materiaal samengesteld voor de kerken waarvan ook wij gebruik zullen maken.
In de maanden november en december van 2020 zal er een expositie in onze kerk te zien zijn van schilderijen van Jeltje Hoogenkamp. Deze werken zijn geïnspireerd op teksten van Bonhoeffer.
In de 40dagentijd zal er middels een kalender en een wekelijkse bijeenkomst aandacht zijn voor het leven en werk van Bonhoeffer zelf. Soms is deze bijeenkomst gecombineerd met een bestaande kringavond.

23 maart: een uur rondom teksten van Bonhoeffer
30 maart: een muzikaal uur rondom Bonhoeffer

Alle avonden zijn van harte bij iedereen aanbevolen!
ds. C.A. van Eck
 

terug
 


 
 

Inloggen


 
Kerstbomenverkoop

 
Richtlijnen rondom het coronavirus

Beste gemeenteleden,

Er is afgelopen maandag (5 oktober)  overleg geweest tussen minister Grappenhaus en vertegenwoordigers van de religieuze gemeenschappen. Naar aanleiding hiervan is er een richtlijn gekomen om maximaal 30 personen  in het kerkgebouw toe te laten exclusief voorganger, koster, en andere gemeenteleden met een begeleidende functie. Op gewone zondagen zijn er vaak ongeveer 30 personen.
Op grond hiervan heeft het moderamen van de kerkenraad het volgende besloten:
  • Voor zondag 11 oktober worden er nog  geen beperkingen opgelegd, mits het aantal gemeenteleden niet boven de 30 komt.
  • Voor de zondagen hierna in de maand oktober wordt het reserveringssysteem weer opgestart via email via scriba@pgwolphaartsdijk.net  Als dat niet mogelijk is volstaat een briefje in de bus van de Brug vóór zaterdag

De procedure zal ook in de dienst van 11 oktober afgekondigd worden.
Als er veranderingen in de procedure zijn zullen we deze zo snel mogelijk publiceren.

meer
 
Kunst in de Nicolauskerk
Wilt u ook exposeren in de kerk, DOWNLOAD hier foto's van de ruimte.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.