Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 

vr 28 februari 2020

Leesavond

Locatie: 
 De Brug
Tijdstip: 
 19:45 uur

Op de avond van de 28 februari die in het kader staat van 75 Jaar Bevrijding, wil ik het prachtige boek van Roxane van Iperen behandelen getiteld 't Hooge Nest dat dit jaar verscheen en druk na druk opleverde.
Het gaat over twee joodse zussen Janny en Lien Brilleslijper die actief waren in het verzet. Ze moeten onderduiken en komen dan terecht in 't Hooge Nest, een villa verscholen in de bossen van het Gooi. Het huis zal uitgroeien tot een van de grootste onderduikadressen in Nederland.
Veel leesplezier.                                   
Daan Ingelse

terug
 


 
 

Inloggen


 
Kerstbomenverkoop

 
Richtlijnen rondom het coronavirus

Beste gemeenteleden,

Er is afgelopen maandag (5 oktober)  overleg geweest tussen minister Grappenhaus en vertegenwoordigers van de religieuze gemeenschappen. Naar aanleiding hiervan is er een richtlijn gekomen om maximaal 30 personen  in het kerkgebouw toe te laten exclusief voorganger, koster, en andere gemeenteleden met een begeleidende functie. Op gewone zondagen zijn er vaak ongeveer 30 personen.
Op grond hiervan heeft het moderamen van de kerkenraad het volgende besloten:
  • Voor zondag 11 oktober worden er nog  geen beperkingen opgelegd, mits het aantal gemeenteleden niet boven de 30 komt.
  • Voor de zondagen hierna in de maand oktober wordt het reserveringssysteem weer opgestart via email via scriba@pgwolphaartsdijk.net  Als dat niet mogelijk is volstaat een briefje in de bus van de Brug vóór zaterdag

De procedure zal ook in de dienst van 11 oktober afgekondigd worden.
Als er veranderingen in de procedure zijn zullen we deze zo snel mogelijk publiceren.

meer
 
Kunst in de Nicolauskerk
Wilt u ook exposeren in de kerk, DOWNLOAD hier foto's van de ruimte.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.