Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 

vr 5 april 2019

Leesavond

Locatie: 
 De Brug
Tijdstip: 
 19:45 uur

Eerlijk gezegd heb ik lang getwijfeld of ik dit keer de keuze moest laten vallen op dit bijzondere boek van Esther Gerritsen. Een boek met zoveel lagen dat je na lezing niet zo maar weglegt. Nee, je hebt de neiging het te herlezen om er nog meer in te ontdekken dan je aanvankelijk deed.
De doorslag tot deze keuze zit hem in het thema dat samenvalt met het komende Paasfeest van dit jaar.
Wie zijn we, hebben we nog besef van schuld, kunnen we nog iemand vergeven, wie of wat biedt ons troost en uitzicht.....

Het boek verscheen vorig jaar en kan beschouwd worden als een Paasroman die zich afspeelt in een klooster waar Jacob, de conciërge, gasten ontvangt zoals de ontspoorde Henry Loman. Gaandeweg groeit er een verstandhouding tussen de gelovige Jacob en de gast die een misdaad op zijn geweten heeft.

Esther Gerritsen in de Rotterdamse discotheek Worm:
"Het geloof is een raar, onbegrijpelijk verhaal. Wat ik bij vrienden niet kwijt kan, leg ik in mijn personages". Ze (Esther Gerritsen) slaat De Trooster open bij de passage waarin klooster-conciërge Jacob zich herinnert hoe hij lang geleden met zijn mismaakte gezicht voor de spiegel stond en zich realiseerde dat het Gods liefde moest zijn die hij voelde. "Gods liefde voor mij".  Citaat uit kolom in Trouw van Willem Pekelder.
Daan Ingelse

terug
 


 
 

Inloggen


 
Nicolauskerk beperkt open voor bezoek
De woensdagavonden zal het kerkgebouw geopend zijn voor beperkt bezoek. Van 19.00 uur tot 20.00 uur.
Lees verder
 
Kunst in de Nicolauskerk
Wilt u ook exposeren in de kerk, DOWNLOAD hier foto's van de ruimte.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.