Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 

vr 27 maart 2020

Filmavond

Locatie: 
 De Brug
Tijdstip: 
 19:45 uur

Sociaal werker Irena Sendler werkt tijdens de Duitse bezetting in de getto's van de Poolse stad Warschau, waar de Joodse bevolking onder zware omstandigheden moet zien te overleven. Wanneer ze de dochter van een Joodse vriend weet te redden en onder te brengen bij een katholiek gezin, komt ze er achter dat er nog duizenden andere kinderen groot gevaar lopen.
Met de hulp van vrienden en collega's begint ze kinderen uit de getto naar een veilig onderkomen te smokkelen. Terwijl Irena's leven steeds meer gevaar loopt, bedenkt ze steeds intensievere manieren om de kinderen langs de nazi's te smokkelen.

Irena Sendler, die vaak de vrouwelijke Schindler werd genoemd, wist maar liefst 2500 Joodse kinderen te redden uit de handen van de nazi's en werd daarmee een van de meest opmerkelijke helden van de Tweede Wereldoorlog.
In deze onvergetelijke verfilming van het waargebeurde verhaal van Irena Sendler schitteren Oscarwinnaars  Anna Paquin en Marcia Gay Harden met Goran Visnjic.
Daan Ingelse

terug
 


 
 

Inloggen


 
Kerstbomenverkoop

 
Richtlijnen rondom het coronavirus

Beste gemeenteleden,

Er is afgelopen maandag (5 oktober)  overleg geweest tussen minister Grappenhaus en vertegenwoordigers van de religieuze gemeenschappen. Naar aanleiding hiervan is er een richtlijn gekomen om maximaal 30 personen  in het kerkgebouw toe te laten exclusief voorganger, koster, en andere gemeenteleden met een begeleidende functie. Op gewone zondagen zijn er vaak ongeveer 30 personen.
Op grond hiervan heeft het moderamen van de kerkenraad het volgende besloten:
  • Voor zondag 11 oktober worden er nog  geen beperkingen opgelegd, mits het aantal gemeenteleden niet boven de 30 komt.
  • Voor de zondagen hierna in de maand oktober wordt het reserveringssysteem weer opgestart via email via scriba@pgwolphaartsdijk.net  Als dat niet mogelijk is volstaat een briefje in de bus van de Brug vóór zaterdag

De procedure zal ook in de dienst van 11 oktober afgekondigd worden.
Als er veranderingen in de procedure zijn zullen we deze zo snel mogelijk publiceren.

meer
 
Kunst in de Nicolauskerk
Wilt u ook exposeren in de kerk, DOWNLOAD hier foto's van de ruimte.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.