Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 

vrijdag 27 maart 2020

Filmavond

Locatie: 
 De Brug
Tijdstip: 
 19:45 uur

Sociaal werker Irena Sendler werkt tijdens de Duitse bezetting in de getto's van de Poolse stad Warschau, waar de Joodse bevolking onder zware omstandigheden moet zien te overleven. Wanneer ze de dochter van een Joodse vriend weet te redden en onder te brengen bij een katholiek gezin, komt ze er achter dat er nog duizenden andere kinderen groot gevaar lopen.
Met de hulp van vrienden en collega's begint ze kinderen uit de getto naar een veilig onderkomen te smokkelen. Terwijl Irena's leven steeds meer gevaar loopt, bedenkt ze steeds intensievere manieren om de kinderen langs de nazi's te smokkelen.

Irena Sendler, die vaak de vrouwelijke Schindler werd genoemd, wist maar liefst 2500 Joodse kinderen te redden uit de handen van de nazi's en werd daarmee een van de meest opmerkelijke helden van de Tweede Wereldoorlog.
In deze onvergetelijke verfilming van het waargebeurde verhaal van Irena Sendler schitteren Oscarwinnaars  Anna Paquin en Marcia Gay Harden met Goran Visnjic.
Daan Ingelse

terug
 


 
 

Inloggen


 
40dagentijdkalender
“Ik ben er voor jou”- Te groot voor het geluk alleen
Hoe kom ik in het bezit van deze kalender? Door een mailtje te sturen naar pgwwinterwerk@gmail.com en daarmee aan te geven graag een digitale kalender te verkrijgen. Van harte bij ieder aanbevolen.
ds. C.A. van Eck

 
 
Richtlijnen rondom het coronavirus

Beste gemeenteleden,
De kerkenraad heeft besloten dat op 8 maart de kerkdiensten weer van start gaan met maximaal 30 personen.
Reserveren moet bij de scriba Johan Smallegange (email: scriba@pgwolphaartsdijk.net)
De kindernevendienst en crèche starten nog niet in de Brug.
meer
 
Kunst in de Nicolauskerk
Wilt u ook exposeren in de kerk, DOWNLOAD hier foto's van de ruimte.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.