Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 
Een bericht van de Roemeniëgroep febr. 2020 Een bericht van de Roemeniëgroep febr. 2020
Fijn dat ik u kan melden dat we een tweetal zeer goede acties achter de rug hebben. Eind november hadden we de verkoop van de amandel- en speculaasstaven. De opbrengst van deze actie was € 2.071,60, een heel mooi resultaat. We konden de inwoners van Vice verblijden met een levensmiddelenpakket.
Bijna tegelijkertijd startte de kerstbomenactie. We hadden ruim 200  kerstbomen ingekocht. Het blijft ieder jaar toch spannend of we de bomen zullen verkopen. Ook dit jaar is de allerlaatste boom  weer verkocht. Er kwamen zelfs mensen uit Kats, ’s-Heer Arendskerke, Goes en Kamperland om een kerstboom. Zij hadden het stukje in de krant gelezen en vonden het een goede actie en kwamen daarom speciaal bij ons een kerstboom kopen. Deze actie leverde het prachtige bedrag op van € 2.315,88.
We hebben ook nog een aantal giften gekregen en mochten in  totaal
€ 5.187,48 ontvangen. Een bedrag waar we heel erg blij mee zijn. We kunnen het kinderinternaat financieel ondersteunen met de verdere renovatie van het gebouw. 
We zijn iedereen die op welke manier dan ook een bijdrage heeft geleverd om onze projecten het afgelopen te laten slagen zeer dankbaar. 

Helaas hebben wij, tot groot verdriet, afscheid moeten nemen van ons oud-lid Bas de Koeijer, een zeer betrokken en actief medewerker tijdens de kerstboomacties. Op zijn initiatief zijn we deze succesvolle actie begonnen, we zijn hem dan ook veel dank hiervoor verschuldigd.
We zullen hem erg gaan missen.

Namens de Roemeniëgroep,
Esther van Aartsen
terug
 
 
 

Inloggen


 
Kerkdiensten en Corona maatregelen
Versoepeling corona-maatregelen met ingang van 23 januari 2022
Naar aanleiding van het advies van de landelijke PKN heeft de kerkenraad besloten de corona-maatregelen voor de zondagse eredienst aan te passen met ingang van zondag 23 januari 2022. 
Het landelijk advies luidt als volgt:
Maximaal 50 mensen (exclusief ‘medewerkers’) aanwezig laten zijn tijdens de kerkdienst. Daarbij wordt aangeraden:
• Werken met placering (duidelijke plaats indeling), zo nodig reserveringssysteem.
• Dragen mondkapje bij binnenkomst, verplaatsingen en vertrek
• Ingetogen zang
• Goede ventilatie
Bovenstaand advies betekent dat we weer terug kunnen naar de situatie vóór Kerst. Gezien het verwachte aantal bezoekers gaan we niet reserveren, maar wel  registreren. De kindernevendienst kan ook weer beginnen, waarbij de gezinnen met kinderen worden gevraagd vóóraan in het kerkgebouw plaats te nemen.
Johan Smallegange
 
Kunst in de Nicolauskerk
Wilt u ook exposeren in de kerk, DOWNLOAD hier foto's van de ruimte.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.