Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 
Een bericht van de Roemeniëgroep febr. 2020 Een bericht van de Roemeniëgroep febr. 2020
Fijn dat ik u kan melden dat we een tweetal zeer goede acties achter de rug hebben. Eind november hadden we de verkoop van de amandel- en speculaasstaven. De opbrengst van deze actie was € 2.071,60, een heel mooi resultaat. We konden de inwoners van Vice verblijden met een levensmiddelenpakket.
Bijna tegelijkertijd startte de kerstbomenactie. We hadden ruim 200  kerstbomen ingekocht. Het blijft ieder jaar toch spannend of we de bomen zullen verkopen. Ook dit jaar is de allerlaatste boom  weer verkocht. Er kwamen zelfs mensen uit Kats, ’s-Heer Arendskerke, Goes en Kamperland om een kerstboom. Zij hadden het stukje in de krant gelezen en vonden het een goede actie en kwamen daarom speciaal bij ons een kerstboom kopen. Deze actie leverde het prachtige bedrag op van € 2.315,88.
We hebben ook nog een aantal giften gekregen en mochten in  totaal
€ 5.187,48 ontvangen. Een bedrag waar we heel erg blij mee zijn. We kunnen het kinderinternaat financieel ondersteunen met de verdere renovatie van het gebouw. 
We zijn iedereen die op welke manier dan ook een bijdrage heeft geleverd om onze projecten het afgelopen te laten slagen zeer dankbaar. 

Helaas hebben wij, tot groot verdriet, afscheid moeten nemen van ons oud-lid Bas de Koeijer, een zeer betrokken en actief medewerker tijdens de kerstboomacties. Op zijn initiatief zijn we deze succesvolle actie begonnen, we zijn hem dan ook veel dank hiervoor verschuldigd.
We zullen hem erg gaan missen.

Namens de Roemeniëgroep,
Esther van Aartsen
terug
 
 
 

Inloggen


 
Kerstbomenverkoop

 
Richtlijnen rondom het coronavirus

Beste gemeenteleden,

Er is afgelopen maandag (5 oktober)  overleg geweest tussen minister Grappenhaus en vertegenwoordigers van de religieuze gemeenschappen. Naar aanleiding hiervan is er een richtlijn gekomen om maximaal 30 personen  in het kerkgebouw toe te laten exclusief voorganger, koster, en andere gemeenteleden met een begeleidende functie. Op gewone zondagen zijn er vaak ongeveer 30 personen.
Op grond hiervan heeft het moderamen van de kerkenraad het volgende besloten:
  • Voor zondag 11 oktober worden er nog  geen beperkingen opgelegd, mits het aantal gemeenteleden niet boven de 30 komt.
  • Voor de zondagen hierna in de maand oktober wordt het reserveringssysteem weer opgestart via email via scriba@pgwolphaartsdijk.net  Als dat niet mogelijk is volstaat een briefje in de bus van de Brug vóór zaterdag

De procedure zal ook in de dienst van 11 oktober afgekondigd worden.
Als er veranderingen in de procedure zijn zullen we deze zo snel mogelijk publiceren.

meer
 
Kunst in de Nicolauskerk
Wilt u ook exposeren in de kerk, DOWNLOAD hier foto's van de ruimte.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.