Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 
Een bericht van de Roemeniëgroep dec.2012

Een bericht van de Roemeniëgroep dec.2012

De Roemeniëgroep Wolphaartsdijk heeft voor het verpleeghuis in Chessau 2 bedrijfswasmachines (2e hands) gefinancierd. Bij ons bezoek aan Roemenië van 11 tot 19 oktober bleek dat de bedrijfsmachine van 20 kg. Kapot was, niet meer te repareren en dat men niet over de middelen beschikte om een nieuwe aan te schaffen. Beloofd werd dat wij ons best zouden doen om vanuit Nederland een vervangende machine te leveren.  Bij een gespecialiseerd bedrijf in 2e handsbedrijfswasmachines in Hardenberg zijn 2 machines van 10 kg. Aangekocht. Dit omdat er wetgeving in de maak is, waarin steriele kleding en beddengoed verplicht wordt gesteld.  Door met 2 wasmachines te werken kan dat gerealiseerd worden. In het verpleeghuis verblijven 85 bejaarde en gehandicapte personen. De wasmachines draaien zo’n 18 uur per dag. Men zat zo dringend om de vervangende machines verlegen, dat de directeur, Joszef Horvath, met 2 zonen in de bestelbus zijn gestapt en in één ruk van ca. 2000 km. Naar Wolphaartsdijk zijn gereden om de machines op te halen. Maandagmorgen om half 8 zijn ze aangekomen om ’s middags om 2 uur alweer te vertrekken. Ze waren van plan de terugreis ook in 1 dag te doen, maar bij nader inzien hebben ze in de bus overnacht en zijn woensdag in Chessau aangekomen. Men is ons, als  Roemeniëgroep, uiterst dankbaar en dat werd op ontroerende wijze kenbaar gemaakt. Als groep geven wij die dankbaarheid graag door aan alle mensen die ons op wat voor manier dan ook, de afgelopen tijd hebben gesteund. Zonder uw bijdragen hadden wij deze hulp niet kunnen verlenen!

terug
 
 
 

Inloggen


 
Kerstbomenverkoop

 
Richtlijnen rondom het coronavirus

Beste gemeenteleden,

Er is afgelopen maandag (5 oktober)  overleg geweest tussen minister Grappenhaus en vertegenwoordigers van de religieuze gemeenschappen. Naar aanleiding hiervan is er een richtlijn gekomen om maximaal 30 personen  in het kerkgebouw toe te laten exclusief voorganger, koster, en andere gemeenteleden met een begeleidende functie. Op gewone zondagen zijn er vaak ongeveer 30 personen.
Op grond hiervan heeft het moderamen van de kerkenraad het volgende besloten:
  • Voor zondag 11 oktober worden er nog  geen beperkingen opgelegd, mits het aantal gemeenteleden niet boven de 30 komt.
  • Voor de zondagen hierna in de maand oktober wordt het reserveringssysteem weer opgestart via email via scriba@pgwolphaartsdijk.net  Als dat niet mogelijk is volstaat een briefje in de bus van de Brug vóór zaterdag

De procedure zal ook in de dienst van 11 oktober afgekondigd worden.
Als er veranderingen in de procedure zijn zullen we deze zo snel mogelijk publiceren.

meer
 
Kunst in de Nicolauskerk
Wilt u ook exposeren in de kerk, DOWNLOAD hier foto's van de ruimte.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.