Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 
Een bericht van de Roemeniëgroep dec.2014 Een bericht van de Roemeniëgroep dec.2014
Wat fijn dat u bereid was om enthousiast speculaas- en amandelstaven, kerstbomen en kerststukjes te kopen. Voor  ons zijn die gezinnen in Roemenië inmiddels bekende families en vertrouwde gezichten. U deed mee, terwijl u de mensen niet eens kent.
Eind november hebben we amandel- en speculaasstaven verkocht. Wij hebben met de verkoop het mooie bedrag van €1.960,- opgehaald. Vervolgens gingen we door met de kerstbomenactie. Nu voor het tweede jaar. Het blijft spannend om zo’n actie te organiseren, omdat je behoorlijk hoge investeringskosten moet terugverdienen. Gelukkig wisten velen de  Stadseweg bij Kees en Annemien Magnus te vinden om een mooie kerstboom uit te zoeken. En leverde deze actie € 1.275,- op.
In het weekend voor kerst hebben we nog prachtige kerststukjes verkocht. De kerststukjes hebben € 470,- opgeleverd. Alle acties bij elkaar hebben  het  mooie bedrag opgebracht van € 3.705,- inclusief een aantal giften. Met de opbrengst van de stavenactie hebben we de kerstpakketten kunnen bekostigen. Wat zijn we dankbaar dat dat ook dit jaar weer gelukt is!
We vonden het heel fijn te merken dat u ons na al die jaren nog van harte steunt. Het motiveert ons om er in het nieuwe jaar weer vol energie en enthousiasme mee door te gaan.
 
Met vriendelijke groet,
Esther van Aartsen,
namens de Roemenië groep 
terug
 
 
 

Inloggen


 
Versoepeling corona-maatregelen
Naar aanleiding van het aangepaste beleid van de rijksoverheid en de adviezen van de Protestantse Kerk in Nederland heeft de kerkenraad de plaatselijke corona-maatregelen versoepeld. Hierbij zijn gepaste afstand en eigen verantwoordelijkheid de sleutelbegrippen.
We blijven voorlopig registreren en bevelen het desinfecteren bij de ingang van het kerkgebouw aan.
De kinderen mogen bij aanvang van de dienst weer mee naar binnen.
De stoelen staan weer op hun oorspronkelijke plek, waarbij een gedeelte aangewezen is voor meer afstand voor kerkgangers die zich zo veiliger voelen.
Er is een vrije plaats keuze. Wel is er een looproute bij binnenkomen en verlaten van de kerk.
Er zijn ook weer collecten waarbij de zakken met lange stok worden gebruikt. Binnen de kerkzaal staat de collectant voor de diaconie en in het portaal die voor de Kerk.
Het handen schudden is nog niet aan de orde en we rekenen op ieders verantwoordelijkheid om gepaste afstand te houden en zich te testen bij klachten.
Als er koffiedrinken is na de dienst, kan dat gewoon in de Brug.
Het nieuwe beleid gaat na afkondiging op 26 september op 3 oktober in.
We hopen alle gemeenteleden en anderen binnenkort zoveel mogelijk lijfelijk weer te ontmoeten tijdens de eredienst.
Johan Smallegange


 
 
Kunst in de Nicolauskerk
Wilt u ook exposeren in de kerk, DOWNLOAD hier foto's van de ruimte.
 
 
Expositie in de Nicolauskerk
Vanaf zondag 26 september is er tot eind november een expositie te bezichtigen van de, inmiddels onder ons bekende, kunstenares Jopie Minnaard-Verheijke. De expositie bestaat uit een dertigtal aquarellen die zij maakte bij de Zeeuwse vertaling van het boek Openbaringen. Jopie beschrijft zelf hoe één en ander tot stand is gekomen. [DOWNLOAD hier]
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.