Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 
Een bericht van de Roemeniëgroep april 2022 Een bericht van de Roemeniëgroep april 2022
Wegens Corona was het de afgelopen 2 jaar niet mogelijk om acties te organiseren voor onze projecten in Roemenië. Toch is financiële ondersteuning op beperkte schaal mogelijk gebleven, zoals het medicijnfonds en het verzorgen van de jaarlijkse hulppakketten rond Kerst. Ook zijn wij spullen, zoals incontinentiematerialen, kleding en medische materialen blijven inzamelen in afwachting van transportmogelijkheid naar Roemenië.
Zoals u reeds allen in de media heeft vernomen, is er een verschrikkelijke oorlog in Oekraïne uitgebroken. Juist aan de goederen die wij hebben ingezameld is in Oekraïne een groot gebrek. Daarom hebben wij als Roemenië groep, in overleg met de Diaconie en onze sponsoren, besloten om deze goederen aan Oekraïne te doneren.
Inmiddels zijn via de stichtingen “help Oekraïne” uit Yerseke (incontinentiematerialen) en “Nachamu ami” (kleding) een deel van de goederen opgehaald en naar Oekraïne gebracht. Een dezer dagen worden ook de medische materialen verzonden middels de stichting helpoekraine.nl, zie hiervoor ook de artikelen uit de PZC van 11 en 14 maart jongstleden.

Namens de Roemenië groep,
Rein, Bram, Kees, Nel, Nel, Sjaak, Jacqueline, Esther en Hans.
terug
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.