Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 
Berichten van de Z.W.O.-groep februari 2017 Berichten van de Z.W.O.-groep februari 2017
De projecten  van Marleen van Asselt en Jasper Maas in Ghana zijn goed afgesloten. We kunnen terugzien op fijne ontmoetingen, indrukwekkende verhalen en mooie initiatieven die de mensen in Ghana zelfstandiger maken en opbouwend zijn. We zijn enorm blij dat het streefbedrag van 6000€ in de afgelopen drie jaar is behaald.  Juist nu er voor de herinrichting zoveel geld is gegeven is het geweldig te kunnen opmerken dat ook de taak van “omzien naar de ander” niet is vergeten…. Heel hartelijk dank hiervoor.Voor 2017 heeft de ZWO Commissie het project van Els van Teylingen in Oeganda uitgekozen. Zij werkt voor “Jeugd met een opdracht” in Soroti in Noord-Oost  Oeganda. Ze runt daar ‘Amecet” een huis waarin ze met HIV geïnfecteerde, verwaarloosde kinderen opvangt. Ook pasgeboren kinderen die hun moeder verliezen na de bevalling en kinderen die behoefte hebben aan een veilig onderkomen (veelal door de politie langsgebracht)  vinden daar een “shelter of Peace”.(=schuilplaats van Vrede)  Els heeft zelf ook vier Oegandese dochters geadopteerd. (Mary, Sarah, Helen en Catherine) Haar werk omvat veel meer dan hierboven geschreven maar dat gaan we dit jaar ontdekken.
In het kerkblad zullen we over haar werk en leven berichten.  Haar blogs kunt u ook volgen op www.amecet-soroti.blogspot.nl, daar zijn ook allerlei foto’s te zien. Op onze website zal er een link komen te staan naar dit adres.
In Zeeland is vooral de broer van Els bekend: Theo van Teylingen. Hij woont in Goes en is o.a. werkzaam als docent levensbeschouwing op het CIOS in Goes. Maar ook daarbuiten gebruikt hij zijn warme stem, gitaar, mooie luisterliedjes en kleinkunst  om “mensen proberen te troosten, te inspireren, wakker te schudden en aan het denken te zetten” zoals hij zelf zegt. Met zijn stichting “de Figurant” die als missie heeft: het Goede Nieuws doorgeven op een creatieve manier worden er concerten e.d. gegeven. De baten die hierdoor binnenkomen worden gebruikt om diaconale projecten, b.v. het project in Soroti, te ondersteunen.
Zondag 5 februari  (zondag van het werelddiakonaat) zal Els’ project nader worden toegelicht in de kerkdienst. Na deze dienst bent u van harte welkom in de Brug voor koffie, thee en limonade. Voor een bijdrage van 1€ kunt u genieten van iets lekkers erbij. De opbrengst hiervan is de start voor het nieuwe project. De bestelling van de Fairtrade produkten kunt u dan ook inleveren. (zie bestellijst).
Namens de ZWO-Commissie, Jeanette Binnekamp
terug
 
 
 

Inloggen


 
Richtlijnen rondom het coronavirus

In navolging van de adviezen van de PKN en het RIVM heeft de Protestantse Gemeente in Wolphaartsdijk besloten om de kerkdiensten in maart niet door te laten gaan.

Wel kunt u via www.kerkomroep.nl mee kijken naar een verkorte viering die in onze kerk wordt opgenomen.

Alle verdere activiteiten vanuit onze gemeente liggen stil tot en met 31 maart.

Namens het moderamen,
Heleen de Wit, preses.

 
Kunst in de Nicolauskerk
Wilt u ook exposeren in de kerk, DOWNLOAD hier foto's van de ruimte.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.