Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 

zo 10 maart 2019 t/m zondag 26 mei 2019

Expositie Elly Wiegman


Ik ben Elly Wiegman uit ’s-Heer Abtskerke, mij is gevraagd in de Nicolauskerk te exposeren tijdens de 40-dagentijd. Na mijn succesvolle academische opleiding aan de Academie voor Schone Kunsten te St. Niklaas, schilder ik uiteenlopende onderwerpen in diverse stijlen en technieken. Olieverf heeft mijn voorkeur. De laatste tijd heb ik mij meer toegelegd op het schilderen van (Zeeuwse)landschappen. Vooral de Zeeuwse luchten en zee zijn hierbij een bron van inspiratie. Ik verwonder mij over de natuur en voel mij hierbij verbonden met hemel en aarde.  In deze verbondenheid schilder ik met olieverf bijzondere en mooie creaties. 2018 stond vooral in het teken van spiritualiteit. Spirituele onderwerpen, zoals Liefde, Vertrouwen, Hoop, etc.  zijn op gevoelige wijze op het doek gezet in verbinding met de hemel.  14 nieuwe schilderijen betreffende dit onderwerp zijn  gecreëerd.  Enkelen hiervan zullen tentoongesteld worden.
Kortom een mooie hartverwarmende en vooral veelzijdige tentoonstelling.
De expositie is te bezichtigen:  van 10 maart t/m 26 mei voor en na de kerkdiensten. En tijdens de open zaterdagmiddagen:  23 maart, 6 en 13 april van 13.30 – 16.30 uur, waarbij ik uiteraard zelf aanwezig zal zijn. Ik ontmoet u graag tijdens deze expositie. Neem alvast een kijkje op mijn website: www.paintartwiegman.com
Sinds enkele jaren geef ik ieder jaar een schilderij cadeau. Sinds vorig jaar laat ik u zelf een schilderij kiezen. Zo kunt u als bezoeker van de expositie een schilderij uitkiezen, dat u graag in uw bezit zou willen hebben. U kunt op een formulier aangeven waarom u speciaal dit schilderij heeft gekozen. De jury zal de inzendingen beoordelen en de meest treffende omschrijving zal gehonoreerd worden met het uitgekozen schilderij.  In 2018 is het schilderij “VOLMAAKT“ gekozen door de jury met de meest  treffende reden en is in januari j.l. uitgereikt aan de heer K. Kerstens te Sprundel.
Hartegroet en tot ziens.
Elly Wiegman

terug
 


 
 

Inloggen


 

Cake op de preek
datum en tijdstip 26-05-2019 om na de kerkdienst
meer details

Kidsmiddag
datum en tijdstip 28-05-2019 om 15:00 uur

meer details

Gebedskring
datum en tijdstip 28-05-2019 om 19:15 uur
meer details

 
Escape Room "De Brug"

Info
Aanmelden
 
Kunst in de Nicolauskerk
Wilt u ook exposeren in de kerk, DOWNLOAD hier foto's van de ruimte.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.